Ontwikkeling van het virus
- Positieve testen

Positieve testen

Om zicht op de ontwikkeling en de verspreiding van het virus te houden, laten wij eerst de zelfgerapporteerde positieve testen van Infectieradar (RIVM) zien. Dit geeft een duidelijker beeld, na het loslaten van de adviezen rond (zelf)testen en de sluiting van de GGD-teststraten. Meer uitleg over de Infectieradar kunt u lezen in de Cijferverantwoording.

Laatste waardes verkregen op vrijdag 24 maart 2023. Wordt op dinsdag en vrijdag bijgewerkt.

Bron: RIVM

Zelfgerapporteerde positieve coronatestuitslagen

Deze grafiek laat het percentage deelnemers van Infectieradar zien dat een positieve testuitslag meldde in die week uit een zelftest of PCR test/antigeen sneltest. Het percentage is berekend over het totaal aantal deelnemers aan Infectieradar dat tenminste één keer die week een vragenlijst heeft ingevuld.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat het percentage zelfgerapporteerde positieve coronatestuitslagen door de tijd heen zien. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
  • Percentage deelnemers met een positieve coronatestuitslag

Bron: Infectieradar (RIVM)

Positieve testen door de tijd heen

Deze grafiek laat zien hoeveel mensen in totaal een positieve testuitslag kregen van de GGD of bijvoorbeeld het ziekenhuis of huisarts. Het gaat om het aantal positieve testen dat gemeld is aan het RIVM. Testen waarvan de uitslag nog niet bekend is, zijn hier niet bij opgeteld.

Op vrijdag 24 maart 2023 zijn er in totaal 318 positieve testen gemeld. Over de afgelopen 7 dagen zijn er gemiddeld 340 positieve testen gemeld.

Op de kaart wordt "Toon alles" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 30 dagen" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen 3 maanden" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen half jaar" getoond
Op de kaart wordt "Afgelopen jaar" getoond
Deze grafiek laat het geschatte aantal besmettelijke mensen door de tijd heen zien. Gebruik het toetsenbord om door de tijd in de grafiek te navigeren. Pijltjestoetsen links en rechts gaan achteruit en vooruit in de tijd. Met het minderdanteken < en meerdanteken > kun je terug of verder gaan. Met page-up en page-down maak je grotere stappen. Met de Home-toets en End-toets ga je naar het begin en einde van de tijdbalk.
0
  • Gemiddeld aantal over de voorafgaande zeven dagen
  • Testen met een positieve uitslag

Bron: RIVM

Gearchiveerde grafieken

De grafieken hieronder worden niet meer bijgewerkt. Meer informatie en databestanden staan in de Cijferverantwoording .